Previous
Next

Ontwerp en materiaal – afmeting
U kunt geheel naar eigen wensen een grafdoek laten ontwerpen. In samenspraak met u maken we een mooi ontwerp. Elke opdruk, foto-afbeelding, kleur en lettertype is mogelijk. 

Het grafdoek is gemaakt van PVC en heeft kleine gaatjes waardoor de regen de grond bereikt en niet op het doek blijft liggen. De fullcolour bedrukking is Uv-bestendig en het weer tast het doek niet aan. Het grafdoek is rondom voorzien van kunststof ringen. Het plaatsen is eenvoudig dankzij de meegeleverde bevestigingspennen en kan door één persoon worden gedaan.

We kunnen in elke gewenste afmeting een grafdoek voor u maken voorbeelden zouden kunnen zijn:

75 x 100  cm
80 x 150  cm                    
90 x   90 cm

Een grafdoek kost ongeacht de maat, € 150,- inclusief bedrukking en verzendkosten.

Vraag vrijblijvende info

Grafdoek

” Een bijzonder mooie manier om een graf kort na de begrafenis persoonlijk en uniek te maken”. 

Een Lege plek
Direct nadat iemand is begraven heeft zijn of haar graf een min of meer anonieme aanblik. Het plaatsen van een gedenkteken kost immers de nodige tijd. Door de nabestaande(n) moet in een moeilijke periode een (kostbare) keuze worden gemaakt waar vaak meerdere belanghebbenden bij zijn betrokken. Daarnaast speelt ook de levertijd van het grafmonument een rol evenals het tot rust komen van de grond om latere verzakkingen te voorkomen.

Tijdelijk grafdoek
Juist in de maanden na de begrafenis wordt het graf veelvuldig bezocht. Om het in deze periode niet anoniem te laten zijn en het een eigen herkenbare plek te geven, is een grafdoek een praktische en stijlvolle oplossing. Het doek markeert op respectvolle wijze de rustplaats en geeft het een persoonlijk aanzicht. Het graf is immers goed herkenbaar en verzorgd. Bovendien geeft het rust om een zorgvuldige keuze te maken wat betreft het definitieve grafmonument.

Het duurt zo’n 3 tot 5 maanden voordat een grafmonument kan worden geplaatst (of terug kan worden geplaatst). In de tussentijd kan er een grafdoek worden gebruikt, als een tijdelijke grafbedekking.

Rondom de dood