terug naar vorige pagina

Remember in Glass

Griekse kunstenaars familie
Glasobjecten uit deze collectie zijn allemaal afkomstig uit Griekenland. Ze worden daar gemaakt door een Griekse kunstenaars familie. Dit maakt dat er per object wel een richtlijn is van de kleur, maar er ook altijd een  artistieke vrijheid is aan de kant van de makers.

Artistieke vrijheid
De gedenkobjecten zoals de vlinders, harten, engelen, kruisbeelden zijn vrij kleur vast. Bij de urnen, vooral omdat dit grotere objecten zijn, is er meer sprake van artistieke vrijheden. Zie je een model die je perse in de uitvoering wil, is het raadzaam om het model uit de shop aan te schaffen. Op bestelling mag je er zeker vanuit gaan dat de kleurlijn klopt van het bestelde product, maar de opzet van de kleurlijn is een richtlijn.

Kleuren en hun betekenis
Elke kleurlijn heeft naast eigen kleuren en kenmerken, ook een eigen Griekse naam:

Agápi  ~  Liefde
Agápi is het Griekse woord voor Liefde.
Het is een kleurlijn met een wat meer klassieke uitstraling. Dit is vooral te merken door de warme en diepe kleuren blauw en rood. Bij de urnen en engelen wordt het klassieke wat speelser gemaakt door de afwerking van de glasobjecten te combineren met de kleuren goud en zilver.

Kleurmogelijkheden: Agápi Blue ~ Agápi Mauve ~ Agápi Red

Déntro  ~  Boom
Déntro is het Griekse woord voor Boom.
Déntro is geen kleurenserie maar een enkele unieke kleur. Déntro staat voor het woord voor boom, en de boom staat ook letterlijk centraal in deze serie. Vooral bij de urnen serie komt dit het meeste tot zijn recht. De boom bestaande uit metaal draden is verwerkt op een warme crème kleurige basis gecombineerd met goudkleur accenten.

Kleurmogelijkheden: Déntro

Dýnami  ~  Kracht
Dýnami is het Griekse woord voor Kracht.
Binnen de Dýnami serie zijn er twee kleuren leverbaar: zwart en wit. Dýnami is het Griekse woord voor kracht en zo bestaat deze serie dan ook uit twee krachtige en zeer van elkaar uiterste kleuren, namelijk zwart en wit. Zwart en wit zijn sterke kleuren en staan dan ook symbool voor de kracht die schuilt in gedenken.

Kleurmogelijkheden: Dýnami Black ~ Dýnami White

Elpída  ~  Hoop
Elpída is het Griekse woord voor Hoop.
De Elpída serie bestaat uit 3 basis kleuren. Het kenmerk van deze serie zit in het feit dat de objecten allemaal voorzien worden van een metaaldraden i.c.m. gekleurde losse glasdeeltjes. Elpída is het Griekse woord voor hoop en zo staan de gekleurde losse deeltjes in de kern van de glasobjecten als symbool voor deze hoop.

Kleurmogelijkheden: Elpída Mauve ~ Elpída Red ~ Elpída White

Limáni  ~  Haven
Limáni is het Griekse woord voor Haven. 
De Limáni serie is een serie bestaande uit mooie heldere kleurlijnen met een gouden randje. Limáni is het Griekse woord voor Haven, zo staat deze serie dan ook als teken van een veilige haven.

Kleurmogelijkheden: Limáni Aqua ~ Limáni Lime ~ Limáni Mauve

Louloúdia  ~  Bloem
Louloúdia is het Griekse woord voor Bloem.
Louloúdia is leverbaar in één uitvoering.  Eén uitvoering, maar wel een hele kleurrijke,  oftewel bloemrijke combinatie. De combinatie van de kleuren doet denken aan een zee van bloemen. Een mooie warme serie.

Kleurmogelijkheden: Louloúdia

Mazí  ~  Samen
Mazí is het Griekse woord voor Samen.
Deze serie bestaat uit drie verschillende kleurencombinaties. De naam Mazí is het Griekse woord voor samen. De kracht van deze serie is namelijk de kleuren samen. Mooi diepe warme kleuren die vooral goed tot zijn recht komt bij de harten en vlinders.

Kleurmogelijkheden: Mazí
Black&White,  Mazí Mauve&Red en Mazí Red&Black

Óneiro  ~  Droom
Óneiro is het Griekse woord voor droom.
De kleuren in deze serie lopen in elkaar over, als een soort wolken. Deze schakering geeft een bijzonder mooi effect aan de glasobjecten. Het wolkerige effect bij deze serie, maakt het juist nog meer dat echt elk glasobject uniek is.

Kleurmogelijkheden: Óneiro Aqua, Óneiro Lime, Óniero Mauve

Simádi  ~  Teken
Simádi is het Griekse woord voor Teken.
In deze serie is het niet de kleur, maar juist de belijning in een gedeelte van de glasobjecten wat het zo kenmerkend maakt. De belijning worden als een soort afdruk weergegeven. Dit komt vooral bij de urnen in de omranding tot zijn recht. Het geheel afgewerkt met een vleugje goudkleur als teken van verbintenis en liefde.

Kleurmogelijkheden: Simádi Mauve, Simádi Red, Simádi White

 

terug naar vorige pagina

terug naar boven

deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Inschrijven nieuwsbriefVolg Hilde

Open chat
1
Hoi,
kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Dankjewel,
Liefs van Hilde