Wie is Hilde...

Mijn naam is Hilde Haarman-Leurink, 39 jaar geleden geboren in Hengelo (ov) en woon nu al heel wat jaren samen met mijn man in het mooie Lemelerveld. 

Dit zijn enkele feitjes over mij, maar dat zegt je nog niet echt wie ik ben en waar ik voor sta. Want wie is de persoon achter Rondom de dood, wie is nou Hilde? En niet geheel onbelangrijk; waarom en waarvoor staat Rondom de dood?

Ja, wie ben ik? Dat is een iets uitgebreider verhaal. Van nature sta ik graag klaar voor de ander. Ik geloof dat als je rustig, respectvol en oordeel vrij naar de wereld en naar de ander kijkt, je een verschil kunt maken in elkaars bestaan. Mijn motto is: ‘Samen maken we de wereld een stukje mooier’. Met dit motto wil ik zeggen dat als we samen een verbintenis aangaan, gebouwd op vertrouwen, eerlijkheid en oprechtheid, dan maken we samen de wereld een stukje mooier. Zo kunnen we elkaar helpen en wat ik persoonlijk het mooiste vind; elkaar inspireren! Samen. 

Ik leef, werk en maak keuzes op mijn gevoel. Dit lijkt wat tegenstrijdig aangezien ik ook zeer praktisch ben ingesteld. Wat ik hier mee wil zeggen is dat ik een collectie voer waar ik achter sta, kleuren en materialen gebruik die er (voor mij) toe doen, met mensen/bedrijven samenwerk die bij mij passen en dat ik dankbaar ben voor datgene wat op mijn pad komt. 

Deze vraag krijg ik best vaak; waarom de dood? Niets is rauwer dan rouw rondom het overlijden van een dierbare. Dat maakt rouwen dan ook tot hele pure emoties. Rouwen is een heel persoonlijk proces. Door hierin mee te mogen bewegen en te kunnen vertalen in dat wat de ander nodig heeft,  ligt mijn passie, uit liefde voor de medemens. Het vertalen van dit proces door te luisteren naar het verhaal en dit om te zetten tot een passende manier van gedenken. Daarom Rondom de dood.

Rondom is een hele bewuste woordkeuze, omdat ik mij niet wil richten op een specifiek stukje. Ik ben een persoon met uiteenlopende interesses en kijk graag met een open visie naar wat er op  mijn pad komt. Die persoon ben ik ook binnen mijn bedrijf. Vandaar Rondom de dood.

Zo heb ik bijvoorbeeld de opleiding Ritueel Begeleider bij afscheid afgerond. Niet om te spreken bij een afscheid, maar wel om mij de denkwijze eigen te maken. Als Ritueel Begeleider kun je goed luisteren naar wat er gezegd wordt en vooral juist naar wat er niet gezegd wordt.  Daarnaast leer je veel over de betekenis en functie van symbolen en hoe dit toe te passen. Naast dat de opleiding mij als mens veel heeft gebracht, is de toegevoegde waarde hiervan voor mijn bedrijf terug te vinden in mijn collecties.

Het uitgangspunt van mijn collecties is dat ze niet herkenbaar zijn als gedenkobject.  Een urn of gedenkobject mag passend zijn in het interieur of juist als uniek kunstobject op zichzelf staan. Het is aan jou, als nabestaande,  of en wanneer je dit verhaal met anderen wilt delen. Het gedenkobject staat voor jouw symbolische verbintenis met de ander. 

Naast eigen collecties mag ik de merken Royolz en Funico uitdragen.
Royolz Jewellery is een uniek sieradenmerk dat zich heeft gespecialiseerd in 3D vingerafdruk & verdiepte vingerafdruk sieraden. Het samenspel van het unieke van de sieraden en de mensen achter het merk maakt dat ik het een eer vind dit merk te mogen vertegenwoordigen.  Het merk Funico staat voor technische ontwikkeling en biedt maatwerk aan bedrijven rondom het digitaliseren en het afnemen van een vingerafdruk. Binnen de branche zijn er verschillende bedrijven die met deze techniek werken, denk hierbij aan een drukker, steenhouwer, edelsmid.

in het heden, vormgeven aan het verleden, om te gedenken in de toekomst

We staan hier in het nu, in het HEDEN en kijken terug naar het VERLEDEN. We kijken terug op een periode samen. Wie is diegene voor ons geweest?  Wat was onze onderlinge verbintenis? Waar konden we samen zo van genieten en om lachen? We vertellen in dit HEDEN over toen, toen alles nog niet zo was als nu. Maar het nu is onomkeerbaar en de periode voor ons, de TOEKOMST zonder de ander is een feit. 

Woorden die voor mij symboliseren hoe wij in het heden, 
vormgeven aan de verbintenis van de twee  periodes: verleden&toekomst

mijn motto:
‘Samen maken we de wereld een stukje mooier!’

VHT Vrijstaand Paars (1)

in het heden vormgeven aan het verleden om te gedenken in de toekomst

Open chat
1
Hoi,
kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Dankjewel,
Liefs van Hilde