terug naar vorige pagina

Bloemen en vlinders
 

Bloemen, bij veel gebeurtenissen in het leven horen bloemen. Zo willen we in de periode van rouw en verlies met bloemen verwoorden wat we voelen. Hiermee betekenis geven aan diegene die we missen of voor de mensen die achterblijven.

Tijdje geleden, tijdens de Open Huisdagen van het Afscheidshuis Flevoland, mocht ik 2 mooie dagen doorbrengen met onder andere ook Wolter en Marianne Strijker. Zoals op hun site staat is Wolter  ‘een kunstenaar in afscheidsbloemen met gevoel en liefde.’  Twee lieve mensen die zich gespecialiseerd hebben in rouw bloemwerk. Hun kenmerk is om dit op geheel eigen wijze te ondernemen. Zo bieden ze de mogelijkheid dat Wolter bij jou aan huis komt om in eigen tuin materialen te vinden voor in het bloemwerk. Als nabestaanden ben je uitgenodigd om dit samen te ondernemen. Samen materialen zoeken en ondertussen samen praten, wat een mooie combinatie.

Al pratende over hun passie hoorde ik zoveel mooie symbolieken die verwerkt kunnen worden in het rouwwerk. Verschil van vormen, contrast aanbrengen, de betekenis van verschillende soorten en kleuren bloemen, materiaal uit eigen omgeving of het toevoegen van eigen persoonlijke decoratie.

Juist in dit gedeelte raakten wij elkaar en konden we elkaar inspireren. Wolter gaf aan vaak in een bloemwerk “groepjes” te maken. Heel subtiel en onopvallend, maar van waarde voor de nabestaanden. Denk hierbij aan bloemen die bijvoorbeeld een familielijn symboliseren. Door het plaatsen van een speciale bloem voor de partner met daarnaast bloemen die de (klein)kinderen symboliseren. Dit met de gedachte dat op het laatste moment van afscheid, ieder zijn eigen bloem uit het bloemwerk mag halen en mee mag nemen naar huis.

Dit gevoel, om iets tastbaars van het laatste afscheid te symboliseren, daar raakten wij elkaar. Mijn uitgangspunt qua samenwerking met bloemisten is ontstaan vanuit deze reden. Om uit te leggen wat de waarde kan zijn van bijvoorbeeld een vlinder. Door deze toe te voegen aan het bloemwerk om bij het laatste afscheid mee te mogen nemen naar huis. Wij hoefden niets aan elkaar uit te leggen, samen dachten we juist verder in mogelijkheden. Zo kun je elkaar onverwachts vinden en inspireren. Mede hierdoor hou ik van open dagen en beurzen. Mooie, lieven mensen ontmoeten en elkaar inspireren.

Tip: Wolter en Marianne Strijker nemen dit jaar deel aan de “Masters of LXRY (voorheen Miljonair Fair) in de Amsterdam Rai, van 12 t/m 16 december 2019. Dit als mede exposant van de Funeral Fair tour van Remember Me. Mocht je naar de Rai gaan is het echt heel leuk om Wolter en Marianne in het echt te ontmoeten.

 

terug naar vorige pagina

terug naar boven

deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Inschrijven nieuwsbriefVolg Hilde

Open chat
1
Hoi,
kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Dankjewel,
Liefs van Hilde